Novice

20. jan. 2020

ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO

Vabim vas, da skupaj z mano raziščete kakšno je vaše življenjsko poslanstvo. Ko živimo in delamo v skladu...

12. jan. 2020

SINASTRIJA

Vabim vas, da se s pomočjo astrologije naučite razumeti sebe v odnosu do druge osebe (partnerja, družinskega...

20. dec. 2019

DARILNI BON ASTROTERAPIJA

Lepo darilo za vse priložnosti.
Kontakt
031/388 101

Katja Drobež 

katja.drobez@energe.si

Pisarnica:

Kančeva 4, Ljubljana

Poslovni naslov:

Energe d.o.o.

Cesta na Brdo 85   
1000 Ljubljana

MŠ: 3870286000
ID za DDV 20093489
TRR 29000-0050138672 odprt pri UniCredit Banka Slovenija d.d., Ljubljana

Astrologija

V uporabi astrologije ni ničesar skrivnostnega, magičnega ali nadnaravnega. Astrologija proučuje gibanje, ritme, odnose in simboliko planetov našega osončja, ter njihovo povezanost z dogodki na Zemlji. Astrologija je starodavni sistem, ki na podlagi položaja planetov na nebu proučuje človeške lastnosti in njegove aktivnosti. Predstavlja ključ za razumevanje človekove preteklosti, sedanjosti  in prihodnosti. Uporabimo jo lahko za globoko razumevanje človekove narave in njene transformacije.

Nešteto je poti, po katerih lahko iščemo odgovore na svoje temeljno vprašanje. Astrologija je samo ena od takih poti. Je sistem interpretacije simbolov, ki se nanašajo na človekovo obnašanje in delovanje. Gradniki, ki tvorijo temeljno zgradbo astrološke teorije so znamenja, planeti, astrološke hiše in aspekti. V neprestano menjajočem se vzorcu se ti gradniki, v trenutku rojstva osebe, ujamejo v rojstno karto in opisujejo edinstvenost tega človeka.

Astrologija je verjetno starejša od vseh znanih ver ali filozofskih sistemov, na njene sledove pa naletimo takoj, ko je človek začel puščati znamenja na kamnu, kosti, lesu. Začetki astrologije segajo v Babilon, kjer so sestavili prvi koledar, tam se je začel oblikovati tudi zodiakalni krog, kakršnega poznamo še danes. Iz 8. stoletja pred našim štetjem izvirajo prve knjige o astrologiji. Znanje Babiloncev se je razširilo po skoraj vsem srednjem vzhodu, Indiji, Kitajski, Egiptu in Grčiji. Astrološka znanost je bila na začetku domena svečenikov in magov, kasneje pa je postala dostopna tudi neposvečenim. Prvi individualni rojstni horoskop je bil domnevno izdelan v stari Grčiji nekje v Aristotelovem času, okoli leta 350 let pred našim štetjem. Takrat bi lahko že začeli govoriti o astrološki obravnavi posameznika. Pred tem se je astrologija uporabljala bolj v namen prerokovanja za kralje in kraljestva. Tudi v rimskem cesarstvu je imela večina cesarjev svoje astrologe. Švicarski psiholog in psihiater C.G. Jung je pri svojem delu uporabljal astrologijo, saj je verjel, da  natalna karta odraža zapleten vzorec našega jaza. Pomemben prispevek astrologije k psihologiji je videl v simbolih, ki so jezik astrologije

Astrologija je preživela bleščeča in temna obdobja. Do pred nekaj stoletji je bila celo upoštevana univerzitetna znanost. Kasneje je bila izbrisana s seznama znanstvenih disciplin in razvrednotena. Tako se še danes, kljub svoji izjemni uporabnosti, srečuje s predsodki in odklanjanjem. Le redki ji priznavajo vrednost, ki ji gre.